0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Balon fiyatlamalara  dikkat edin! 

Geride bıraktığımız hafta veriler açısından iyi, para piyasaları yönünden dalgalı bir seyri geride bıraktık. 

Gelişmekde olan ülkeler arasında Türkiye iç piyasaları biraz daha negatif ayrıştı, ancak bu durumu geçici fırsata çevirmek sizin elinizde. Yıl sonu yeni pozisyonların alındığı ve kar satışlarının yapıldığı bugünlerde sizde kısa vadeli Türk Lirası'na dönüş yapıp piyasaların normalleşmesini bekleyebilirsiniz. Seçim sonrası 2,75 den Dolar 90 TL den Altın 2,75 den Euro alan yatırımcılar buralardan kar satışı yapması ve yeni yıla yeni pızisyonlarla girilmesi mantıklı olacaktır. 

Dolar daha da güçlendi 

BİST; 70 bin seviyesine kadar sert bir düşüş gösterdi bu sert düşüş gereğinden fazla ve kusa vadede gerçekleşti. 2016 yılında Jeopolitik risklerin sürmesi halinde 65 bin seviyeleri beklenebilir. Ancak piyasa oyuncuları 70 bin seviyesinden alıp tekrar 75-77 bin seviyesinden satmadan dip fiyatları beklemez. Bu da demek oluyor ki önümüzdeki haftalarda BİST 75-77 bin seviyesini görme olasılığımız yüksek görünüyor. 

Dolar; 2,98 seviyesi görüldü hedef 3,00 TL ancak bu hafta değil FED kararını görmeden değil FED kararını görüp piyasa oyuncuları neyi fiyatlamış daha net görmüş olacağız. 2.94 teknik olarak beklediğimi yazmıştım 2.94'den 2.98'e soluksuz çıkması küresel piyasalardaki satışlardan kaynaklandı. Dowjons ve Dax endeksi de yüzde 2 den fazla satışlar oldu. Bu ani satışın etkisinde kalan iç piyasalar Dolar'ı dahada güçlendirdi. Dolar tüm küresel piyasalarda değer kazandı sadece bizde değil. Buralardan satış yapmak 2.88-2.85 den maliyet yapmak daha karlı bir yatırım olacaktır. 

Euro-tl kuru zirve yaptı 

Euro; Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararının ardında Euro-Dolar paritesi yükselerek 1.10 bandını test etti. Bu yükselişler kalıcı olamaz çünkü AB ekonomik kriz daha bitmedi, teknik hedef tekrar 1 Dolar 1 Euro bandı. Euro-Tl kuru dolar ile birlikte zirve yaptı bu tarihi zirvelerden kesinlikle TL'ye geçip Dolar'ın 2.90 seviyesinin altını görmesini bekleye bilirsiniz. Euro da yönün aşağı yönlü olduğunu hatırlatmak isterim. 

Altın ; Ons karşılığı yatay bir haftaydı, Gram Altın TL kuruna baktığımızda 103,00 TL kadar yükseldi. Bu yükselişler Dolar kurundan destek aldığı için gerçekleşti. Dolar bu denli yükselmeseydi Gram Altın TL kuru 98-99 bandında işlem görmüş olacaktı. Altın Dolardan destek aldığına göre buralardan satış yapmak TL ye dönmek için zamanlamanın uygun olduğunu düşünüyorum. Altın'a Uzun vadeli yatırım yapan yatırımcıların ve vatandaşlarımızın 97 TL desteğini beklemek gerek, ancak iç piyasalarda 97 TL nin altı kalıcı olmayabilir. 

Bu tavsiyelerle birlikte Türk Lirasının aşırı değer kaybettiği bu dönemde bazı fırsatların önümüzde durduğunu belirtmek isterim. Yeni yıla yeni pozisyonlarla girmek istiyorsanız son bir satış fırsatınız var gelecek hafta toparlanmaların hızlı olacağı Döviz fiyatlarının değer kaybedeceği bir haftaya girmiş olacağız. Ancak bu teknik rakamlarla belirttiğim fiyatlar sadece önümüzdeki hafta için geçerlidir. 

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX